Wonen in het kwadraat
Veghels Mooiste

Veelzijdig Veghel

Parel van de Meierij

In de 18e eeuw werd Veghel al geroemd om zijn bedrijvigheid, de verzorgde uitstraling en de mooie ligging in het dal van de Aa. 
Zo kwam het dorp aan de titel ‘parel van de Meierij’.

Tegenwoordig is het in Veghel nog altijd heerlijk wonen. In een dorpse sfeer, maar met de voorzieningen van een middelgrote stad, zoals bijvoorbeeld het theater, de bioscoop, een gevarieerd winkelaanbod, scholen, de bibliotheek en tientallen restaurants en cafés. Veghel is bovendien centraal gelegen tussen
's-Hertogenbosch en Eindhoven.

Veghel is tot op de dag van vandaag een belangrijk regionaal centrum voor werkgelegenheid, dienstverlening en voorzieningen. Het klimaat blijkt er uitstekend voor lokale (food)bedrijven om uit te groeien, zoals Jumbo en Sligro, en voor andere om zich te vestigen zoals Mars. Zou het met de Bourgondische inborst van de Veghelnaren te maken hebben?

Wonen aan de rand van het dorp en het beekdal van de Aa? Maak kennis met Veghels Mooiste!

Bekijk de woningen

Welkom in Veghels Mooiste

Veghel op z’n mooist

Wonen in het buitengebied tegen het dorp aan, uitkijkend over het velden in het beekdal van de Aa: dat is Veghels Mooiste. De fases van Veghels Mooiste zijn bij uitstek de meest unieke buurtschappen van Veghels Buiten, het nieuwe, landelijke woongebied ten zuidoosten van Veghel.

Niet in uniforme rijen aan rechte straten, maar in kleine groepjes rond een centraal erf, zoals dat ooit heel gewoon was op het Brabantse platteland. Aan de achterzijde kijken ze vrijwel allemaal uit over het groen van de omgeving.

beeldmerk-w-veghels-mooiste-kwadraat.svg

Uiteenlopende woningtypes

Een woning die precies bij u past

De ruimte en het wooncomfort van de woningen zijn namelijk helemaal van nu. Terwijl de stijl, vormgeving en materiaalgebruik herinneringen oproepen aan het Brabantse platteland van weleer. Wat betreft duurzaamheid ben je in Veghels Mooiste helemaal klaar voor de toekomst. De woningen zijn gasloos, zeer energiezuinig, hoogwaardig geïsoleerd en naar wens aan te passen qua energieprestatie.

Verkaveling Plan

Type D1

Type D1 Exterieur
Type D1 - Interieur

Type D1

TUSSEN- EN HOEKWONINGEN

Als een rustieke hoeve: zo rijzen deze bijzondere woningen op langs het erf van Veghels Mooiste.

De langgerekte daklijn en rode dakpannen versterken dit gevoel nog eens extra. De hoge, naar achterliggende puien in de diep doorlopende daklijn vormen als het ware een privéloge met rustgevend uitzicht op het groen. De rode kleur van het dak in combinatie met het donkergrijze hout van de gevels en kozijnen bezorgen deze woningen een bijzonder warme en knusse uitstraling. Dit is het Brabantse platteland in optima forma, maar met de gemakken van nu.

Type D2

Type D2 Exterieur
Type D2 - Interieur

Type D2

TUSSEN- EN HOEKWONINGEN

Wonen in een lieflijk oud boerderijtje: dat gevoel krijg je bij het zien van deze woningen. Deze woningen lijken te komen uit het verleden, maar bieden alle gemakken van het heden.

Van binnen zijn de woningen verrassend licht door de hoge puien die een rustgevend uitzicht geven op het groen. De rode kleur van het dak in combinatie met het donkergrijze hout van de gevels en kozijnen bezorgen deze woningen een bijzonder warme en knusse uitstraling. De nostalgie van het Brabantse platteland met landelijk gelegen hoeves en hun kenmerkende rode daken lijkt hier te herleven.

Type E

Type E Exterieur
Sfeer impressie interieur
Type E Exterieur

Type E

TUSSEN- EN HOEKWONINGEN

Alsof je teruggaat in de tijd. Dat gevoel krijg je bij deze woningen met hun typische mansardedaken en ambachtelijke metselwerk. Als een ode aan het goede boerenleven en Brabantse gezelligheid.

Dit type woning biedt met drie woonlagen meer dan voldoende ruimte voor gezin, logés en het uitoefenen van hobby’s. De keuken staat in open verbinding met de lichte zitkamer die weer in directe verbinding staat met de zonnige tuin. Drie slaapkamers en een ruime badkamer bevinden zich op eerste verdieping. De zolder, die met een vaste trap te bereiken is, biedt nog een zee aan ruimte. De grote dakramen zorgen voor voldoende lichtinval voor het realiseren van een vierde slaapkamer of een fijne hobbyruimte.

Type V

Type V Exterieur
Sfeer impressie interieur

Type V

Vrijstaande woning

In dit vrijstaand landhuis aan de rand van het groene buitengebied leef je op een zeer royaal perceel van 739m² als een prins in Veghel. Het gebruik van natuurlijke materialen geeft deze woning het aanzien van een historisch landhuis.

De uit twee woonlagen bestaande woning beschikt over een inpandige carport en berging. De zeer doordachte indeling zorgt voor optimaal contact met het gezin en de tuin en biedt volop mogelijkheid tot het creëren van gezellige zithoeken voor lange avonden met vrienden of familie. Direct grenzend aan de keuken bevindt zich een praktische bijkeuken. Op de eerste verdieping vind je drie grote slaapkamers waarvan een wel heel royale L-vormige master bedroom. Centraal op de verdieping bevindt zich de luxe badkamer en een afgesloten technische ruimte.

Unieke architectuur

Verbonden met het verleden,
 klaar voor de toekomst

Natuurlijke materialen en een traditionele bouwstijl gecombineerd met een eigentijds hoog niveau van wooncomfort en duurzaamheid. De woningen in Veghels Mooiste zijn stevig geworteld in het rijke verleden van dit gebied, en tegelijk helemaal klaar voor de toekomst.

Een deel van de woningen heeft mansardekappen, een ander deel zadeldaken. Steeds steekt de kap ruim uit aan voor- en achterzijde, ondersteund door robuuste houten kolommen. Samen met het ambachtelijke metselwerk en het karakteristieke houtwerk, roept dat het beeld op van een klassieke Brabantse hoeve. Tegelijk is het de luxe afwerking met grote raampartijen, de lichte, ruim opgezette leefruimtes, het comfortabele binnenklimaat en de duurzame systemen die de woningen helemaal van deze tijd maken.

In het groen bij het dorp

Wonen in Veghels Buiten

Veghels Buiten ligt aan de zuidoostkant van Veghel. Een gevarieerde lappendeken van kleine en grote buurtschappen, vrij in het landschap en midden in het groen. Veghels Mooiste ligt in het zuidelijkste puntje van dit nieuwe woongebied, aan de rand van het landelijke gebied en het dal van het riviertje de Aa.

Ligging veghel maps
Bekijk de ligging van de buurdorpen

HET MOOISTE PLEKJE

De ligging van Veghels Mooiste is bepaald geen toeval. We hebben natuurlijk het mooiste plekje gekozen, aan de rand van het dorp, in het groen, met rust en ruimte om je heen. En toch zit je hier binnen vijf minuten fietsen in de dorpskern met al zijn voorzieningen, en gezellige terrasjes. Mooier kan het toch niet?

Wil je graag verbonden zijn met de natuur? In Veghels Mooiste loop je zo de wijde, groene wereld in. Grenzend aan het plangebied ligt het bijzondere natuurgebied het Aa-dal, niet alleen ecologisch van grote waarde maar ook een plek waar natuur- en outdoorliefhebbers zich helemaal thuis voelen.

ALLES BIJ DE HAND

Ook in praktisch opzicht is Veghels Mooiste buitengewoon gunstig gelegen. In het dorp heb je alle dagelijkse benodigdheden bij de hand: winkels, scholen, sportscholen en -clubs maar ook gezellige terrasjes, het theater en de bioscoop. Zoek je iets speciaals? Een nog uitgebreider winkelaanbod vind je in buurdorp Uden. En trouwens: ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven liggen op slechts 20 minuten rijden, dus wat let je om af en toe de stad in de gaan?

Ligging

Wonen in het groene buitengebied van Veghel, maar wel binnen vijf minuten in het dorpscentrum. Veghels Mooiste combineert landelijk wonen met de gemakken van een uitstekende bereikbaarheid.

  • Landelijk gelegen in het groen.
  • Grenzend aan het Aa-dal.
  • Vijf minuten fietsen naar het dorpscentrum.
  • Winkels, scholen, sportclubs, sfeervolle horeca, theater en bioscoop binnen handbereik.
  • Nog geen half uur rijden naar 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond.

Interesse in Veghels Mooiste?

Interesse formulier

Alle woningen op het plan Veghels Mooiste zijn verkocht!

Inschrijving gesloten. Maximaal aantal inschrijvingen bereikt.

Thuis in het Brabantse land

Zo mooi is wonen in Veghels Mooiste

Wonen in stijl, in een woning die thuis hoort in het landschap van akkers, wuivend riet en populieren. In dit kleinschalige buurtschap rond een centraal erf geniet u van landelijk wonen, dicht bij de dorpskern.

BROUWERSMOORS & PARTNERS LOGO

Adwin Brouwers
T: +31 (0)6 470 35 088
E: adwin@bmnp.nl

Hans Moors
T: +31 (0)6 222 91 104
E: hans@bmnp.nl